Bağışçı Hakları

Bağışçı hakları beyannamesi ne diyor?

“Bağışçılık gönüllü bir davranıştır. Vermek ve paylaşmak yaşam kalitemizi artırır. STK’ların ve projelerinin halkın güvenini ve saygısını kazanmasına, bağışçıların ve potansiyel bağışçıların güvenli ve akıllı bağış yapmasına önem verdiğimiz için bağışçı haklarının arkasında duruyoruz”

Bağışçı Hakları Beyannamesi

• STK’nın misyon ve vizyonu, bağışın nasıl kullanılacağı hakkında ve bağışı amaçları doğrultusunda verimli olarak kullanma kapasitesi ve niyeti hakkında bilgilenme,
  • Yönetim kurulu ve yöneticiler hakkında bilgi edinme ve yöneticilerin ihtiyatlı ve basiretli bir şekilde görevlerini yerine getirmesini bekleme,
  • Güncel finansal bilgilere ulaşım,
  • Verilen bağışın amacına uygun kullanılacağı konusunda garanti isteme,
  • Uygun bir teşekkür edilmesi,
  • Kanunlara uygun şekilde bağışlarının gizliliğini talep etme,
  • Kurumu temsil eden bütün çalışanların kendisi ile kurduğu bütün ilişkilerin profesyonel düzeyde olmasını talep etme,
  • Bağışı isteyenin gönüllü mü, çalışan mı yoksa sadece bu işi için dışarıdan tutulmuş birisi mi olduğunu bilme,
  • Eğer başkası ile paylaşılacaksa iletişim bilgilerinin listelerden silinmesini isteme,
  • Bağış yaparken soru sorma, anında, doğru ve açık cevapları alma hakkı vardır.
  • Can Dostum Derneği olarak, biz de bütün dernek ve vakıflar gibi bağışçılığın gönüllü bir davranış olduğuna, vermenin ve paylaşmanın yaşam kalitemizi arttırdığına inanıyoruz. STK’ların ve projelerinin halkın güvenini ve saygısını kazanmasına, bağışçıların ve potansiyel bağışçıların güvenli ve akıllı bağış yapmasına önem verdiğimiz için bağışçı haklarının arkasında duruyoruz ve destekliyoruz. Bütün bağışçıların yukarıda yazılı haklara sahip olduğunu kabul ediyoruz.

Can Dostum DERNEĞİ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bağışçı haklarını kabul etmişlerdir. Bağış yapmayı düşündüğünüz her Sivil Toplum Kuruluşunun bu hakları kabul etmesini ve buna uygun davranmasını istemek hakkınızdır.

iŞLETME BAĞIŞÇILARIMIZ İLE NASIL ÇALIŞIRIZ

Öncelikle sizin uygun gördüğünüz yerde logomuzu “ STİCKER “şeklinde yapıştırırız.

İşletmeniz ile her ay düzenli bağış protokol’ü yapıldığı taktirde “ sizden gelen bağışı bizler “ besleme yapan gönüllülere mama gönderir, gelen hasta dostları tedavi ettirir, evler yaparak “ ihtiyaç sahiplerine iletiriz.

Size seçim hakkı sunarız . Hangi yardımın yapılmasına siz karar verirsiniz ,biz de “sosyal media hesaplarımız, web sitelerimiz “ aracılığı ile markanızın hayvan severliğini ve yardımlarınızla nelere vesile olduğunuzu duyururuz. Bu şekilde bağışınızın ne amaçla kullanıldığını daha rahat görebilirsiniz.

Can Dostum Derneğinin yan kuruluşu olan Can Dostum Akademi ile iş birliğinden doğan sosyal mecrada “ Bağışçılarımız “ bölümünde logonuz ve gelen bağışlarla neler yaptığımızı yayınlarız

Can Dostum Derneği olarak her mecrada tanıtımınızın yapılıp yıl sonunda “ Bağışçılarımız “adına yapacağımız gecede onur ödülü alırsınız.

Can Dostum derneğinin Fahri üyesi olmanız gibi hayvansever duygular etrafında oluşmuş bu aileye katılmanızdır. Bu işbirliğinin kurumlarımıza katkı, sahipsiz hayvanlara can olması ümidiyle

“ Bağışçı Haklarınız “